Ett stolt familjeföretag

Bjernareds Sågverk är ett halländskt familjeföretag som grundades av Malte Karlsson och John Persson redan 1946. På den tiden låg sågen på andra sidan vägen och stockarna kördes för hand genom sågklingan. 1978 tog Maltes son Karl-Olof Karlsson med avsikt att utveckla verksamheten vidare. Dessvärre blev detta bara en kort period då Karl-Olof sorgligt gick bort av sjukdom redan efter fyra år. För att rädda sitt livsverk trädde Malte tillbaka in samtidigt som yngste sonen Stefan just slutat skolan och kunde börja jobba på sågen. 1992 tog Stefan Karlsson över Bjernareds Sågverk tillsammans med kompanjonen Torbjörn Joelsson. Tillsammans satsade de på en omfattande modernisering och byggnation som sedan ständigt utvecklats. 

Idag har tredje generationen introducerats på Bjernared. Sedan sommaren 2020 arbetar Stefans söner Johan Karlsson fulltid i produktionen medan Jonathan Karlsson hjälper till med underhållsarbetet vid sidan av sina studier till elektriker. Sedan 1 november 2020 tillträdde Torbjörns son Oskar Joelsson som vd efter att under 1,5 år haft ansvaret för försäljning och affärsutveckling. 

Stolta kan vi se tillbaka på en lång historia av tillväxt, utveckling och framtidstro. Idag är vi en modern och flexibel sågverksanläggning som klarar av att såga det många andra inte kan. Följ gärna med i vår utveckling nedan.